
Romige prei-risotto met champignons en bacon
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
150 gram baconreepjes
50 gram parmezaanse kaas
2 stuks preien
75 ml droge witte wijn
250 gram champignons
250 gram risottorijst
1 liter groentebouillon
100 gram tuinerwten (diepvries)
1 stuk ui
10 gram krulpeterselie
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de ui, snijd de prei in ringen, de champignons in vieren, rasp de Parmezaanse kaas en hak de peterselie fijn. Verwarm de groentebouillon.
2. Verhit een pan met dikke bodem en bak de bacon reepjes 6 minuten. Haal uit de pan en laat uitlekken op een vel keukenpapier.
3. Verhit in dezelfde pan een scheutje olijfolie en fruit de ui 2 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak 3 minuten. Blus af met de witte wijn en een schep bouillon. Roer goed door en voeg zodra de rijst het vocht heeft opgenomen een schep bouillon toe tot de rijst gaar is, dit duurt ongeveer 20 minuten.
4. Verhit ondertussen een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak de champignons in 6 minuten rondom bruin. Voeg de prei en de tuinerwten toe en bak 10 minuten.
5. Voeg zodra de risotto gaar is de helft van de Parmezaanse kaas, de champignons, de prei en de tuinerwten toe. Roer door elkaar en verdeel de risotto over de borden. Garneer met de overige Parmezaanse kaas, de bacon en de peterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2200 Kj
Calorieën
525 kcal
Vetten
21 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
55 gram
Waarvan suikers
4 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
22 gram