Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige prei-risotto met champignons en bacon

Romige prei-risotto met champignons en bacon

Ingrediënten

  • 150 gram baconreepjes
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 2 stuks preien
  • 75 ml droge witte wijn
  • 250 gram champignons
  • 250 gram risottorijst
  • 1 liter groentebouillon
  • 100 gram tuinerwten (diepvries)
  • 1 stuk ui
  • 10 gram krulpeterselie
Romige prei-risotto met champignons en bacon product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui, snijd de prei in ringen, de champignons in vieren, rasp de Parmezaanse kaas en hak de peterselie fijn. Verwarm de groentebouillon.
  2. Verhit een pan met dikke bodem en bak de bacon reepjes 6 minuten. Haal uit de pan en laat uitlekken op een vel keukenpapier.
  3. Verhit in dezelfde pan een scheutje olijfolie en fruit de ui 2 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak 3 minuten. Blus af met de witte wijn en een schep bouillon. Roer goed door en voeg zodra de rijst het vocht heeft opgenomen een schep bouillon toe tot de rijst gaar is, dit duurt ongeveer 20 minuten.
  4. Verhit ondertussen een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak de champignons in 6 minuten rondom bruin. Voeg de prei en de tuinerwten toe en bak 10 minuten.
  5. Voeg zodra de risotto gaar is de helft van de Parmezaanse kaas, de champignons, de prei en de tuinerwten toe. Roer door elkaar en verdeel de risotto over de borden. Garneer met de overige Parmezaanse kaas, de bacon en de peterselie.

    Voedingswaarde

  • Kcal 525
  • Eiwit 22 g
  • Koolhydraten 55 g
  • waarvan suikers 4
  • Vet 21 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 9
  • Vezels 6