
Romige quiche met wortel en rode ui
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 bosje bospeen
1 krop kropsla
1 stuk citroen
100 gram geraspte jonge kaas
3 stuks eieren
200 ml crème fraîche
2 eetlepels Dijon mosterd
5 vellen bladerdeegvellen
5 gram krulpeterselie
1 stuk rode ui
1 stuk komkommer
Bereidingswijze
+ ronde springvorm (24 cm)
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontdooi de vellen bladerdeeg. Schil de bospeen, verwijder het grootse deel van de groene takken en snijd over de lengte doormidden. Hak de peterselie fijn. Pel en snijd de rode ui in dunne ringen. Schaaf de komkommer in lange linten.
2. Bekleed de springvorm met de vellen bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in het deeg.
3. Kluts de eieren en meng met 1 eetlepel mosterd, de crème fraîche en de peterselie. Leg de bospeen in een cirkel in de springvorm, verdeel de helft van de rode uien er speels overheen en giet het eiermengsel erop. Verdeel de geraspte kaas over de taart en bak in de oven in 45 minuten goudbruin en gaar.
4. Rasp de schil van 1 citroen en pers het sap uit. Meng met 3 eetlepels olijfolie en de overige mosterd. Was de sla en snijd in grove stukken. Meng de dressing, de komkommer slierten en de overige rode ui erdoor.
5. Snijd de quiche in punten, verdeel over de borden en serveer met de frisse salade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1304 Kj
Calorieën
310 kcal
Vetten
20 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
15 gram
Waarvan suikers
10 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
17 gram
Meer recepten in de categorie