Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige quiche met wortel en rode ui

Romige quiche met wortel en rode ui

Ingrediënten

  • 1 bosje bospeen
  • 1 krop kropsla
  • 1 stuk citroen
  • 100 gram geraspte jonge kaas
  • 3 stuks eieren
  • 200 ml crème fraîche
  • 2 eetlepels Dijon mosterd
  • 5 vellen bladerdeegvellen
  • 5 gram krulpeterselie
  • 1 stuk rode ui
  • 1 stuk komkommer
Romige quiche met wortel en rode ui product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + ronde springvorm (24 cm)
  2. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontdooi de vellen bladerdeeg. Schil de bospeen, verwijder het grootse deel van de groene takken en snijd over de lengte doormidden. Hak de peterselie fijn. Pel en snijd de rode ui in dunne ringen. Schaaf de komkommer in lange linten.
  3. 2. Bekleed de springvorm met de vellen bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in het deeg.
  4. 3. Kluts de eieren en meng met 1 eetlepel mosterd, de crème fraîche en de peterselie. Leg de bospeen in een cirkel in de springvorm, verdeel de helft van de rode uien er speels overheen en giet het eiermengsel erop. Verdeel de geraspte kaas over de taart en bak in de oven in 45 minuten goudbruin en gaar.
  5. 4. Rasp de schil van 1 citroen en pers het sap uit. Meng met 3 eetlepels olijfolie en de overige mosterd. Was de sla en snijd in grove stukken. Meng de dressing, de komkommer slierten en de overige rode ui erdoor.
  6. 5. Snijd de quiche in punten, verdeel over de borden en serveer met de frisse salade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 310
  • Eiwit 17 g
  • Koolhydraten 15 g
  • waarvan suikers 10
  • Vet 20 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 10
  • Vezels 5