
Romige risotto met pittige mosselen
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 kg Zeeuwse mosselen
800 gram mosselgroente
20 gram mosselkruiden
200 gram risottorijst
1 stuk visbouillon
75 ml droge witte wijn
1 stuk sjalot
2 stuks rode pepers
3 takjes platte peterselie
150 gram cherrytomaten
75 gram rucolamelange
1 teentje knoflook
Bereidingswijze
1. Breng een pan met 750 ml water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe.
2. Snijd de sjalot fijn en pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit de sjalot en de knoflook 2 minuten. Voeg de risotto toe en bak de rijstkorrels 2 - 4 minuten mee. Voeg de helft van de witte wijn toe en steeds een schepje bouillon. Blijf bouillon toevoegen tot de risotto gaar is.
3. Spoel de mosselen schoon. Controleer de schelpen en gooi de kapotte schelpen weg.
4. Hak de rode peper fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een hoge pan en voeg de mosselgroente en de rode peper toe en bak 3 minuten. Voeg de mosselen toe samen met de witte wijn, 300 ml water en de mosselkruiden. Kook de mosselen 5 - 7 minuten tot de schelpen open staan. Laat de helft van de mosselen in de schelp zitten en haal de rest van de mosselen uit de schelpen.
5. Halveer de cherrytomaten en hak de peterselie fijn. Voeg de helft van de cherrytomaten toe aan de risotto samen met de mosselen zonder schelp.
6. Meng de overige cherrytomaten met de rucola melange en breng op smaak met olijfolie.
7. Verdeel de risotto samen met de mosselen in de schelp over de borden en garneer met de peterselie. Serveer de romige risotto met de rucola melange.
Tip: Voeg Parmezaanse kaas toe aan de risotto voor een extra pittige smaak.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3391 Kj
Calorieën
809 kcal
Vetten
28 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
78 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
60 gram