Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige risotto met pittige mosselen

Romige risotto met pittige mosselen

Ingrediënten

  • 2 kg Zeeuwse mosselen
  • 800 gram mosselgroente
  • 20 gram mosselkruiden
  • 200 gram risottorijst
  • 1 stuk visbouillon
  • 75 ml droge witte wijn
  • 1 stuk sjalot
  • 2 stuks rode pepers
  • 3 takjes platte peterselie
  • 150 gram cherrytomaten
  • 75 gram rucolamelange
  • 1 teentje knoflook
Romige risotto met pittige mosselen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng een pan met 750 ml water aan de kook en voeg het bouillonblokje toe.
  2. Snijd de sjalot fijn en pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en fruit de sjalot en de knoflook 2 minuten. Voeg de risotto toe en bak de rijstkorrels 2 - 4 minuten mee. Voeg de helft van de witte wijn toe en steeds een schepje bouillon. Blijf bouillon toevoegen tot de risotto gaar is.
  3. Spoel de mosselen schoon. Controleer de schelpen en gooi de kapotte schelpen weg.
  4. Hak de rode peper fijn. Verhit een scheutje olijfolie in een hoge pan en voeg de mosselgroente en de rode peper toe en bak 3 minuten. Voeg de mosselen toe samen met de witte wijn, 300 ml water en de mosselkruiden. Kook de mosselen 5 - 7 minuten tot de schelpen open staan. Laat de helft van de mosselen in de schelp zitten en haal de rest van de mosselen uit de schelpen.
  5. Halveer de cherrytomaten en hak de peterselie fijn. Voeg de helft van de cherrytomaten toe aan de risotto samen met de mosselen zonder schelp.
  6. Meng de overige cherrytomaten met de rucola melange en breng op smaak met olijfolie.
  7. Verdeel de risotto samen met de mosselen in de schelp over de borden en garneer met de peterselie. Serveer de romige risotto met de rucola melange.
  8. Tip: Voeg Parmezaanse kaas toe aan de risotto voor een extra pittige smaak.

    Voedingswaarde

  • Kcal 809
  • Eiwit 60 g
  • Koolhydraten 78 g
  • waarvan suikers 9
  • Vet 28 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 8
  • Vezels 2