
Romige risotto met spinazie, kip en gepofte tomaatjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
380 gram kipdijfilet
150 ml droge witte wijn
400 gram Smaakselectie trostomaatjes
300 gram risottorijst
700 ml kippenbouillon
1 teentje knoflook
1 stuk sjalot
50 gram parmezaanse kaas
300 gram verse spinazie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg de trostomaatjes erop, besprenkel met olijfolie en pof 15 minuten in de oven.
2. Snipper de sjalot fijn en pers de knoflook. Snijd de kipdijfilet in dunne reepjes.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de kipdijfilet in 8 minuten goudbruin en gaar. Haal uit de pan en laat rusten. Roerbak de spinazie tot deze geslonken is.
4. Verhit in een grote pan met dikke bodem een scheutje olijfolie en fruit de sjalot en de knoflook. Voeg na 2 minuten de risottorijst toe en bak glazig. Schenk de witte wijn erbij en laat de rijst op laag vuur het vocht opnemen. Schenk scheutje voor scheutje de bouillon erbij tot al het vocht is opgenomen en de rijst gaar is. Dit zal ongeveer 20 - 25 minuten duren.
5. Roer de spinazie, de kip en de helft van de Parmezaanse kaas door de rijst.
6. Verdeel de romige risotto over de borden en garneer met de gepofte tomaatjes.
Tip: Serveer met geroosterde pijnboompitten.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2192 Kj
Calorieën
604 kcal
Vetten
13 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
66 gram
Waarvan suikers
4 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
34 gram