Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige risotto met spinazie, kip en gepofte tomaatjes

Romige risotto met spinazie, kip en gepofte tomaatjes

Ingrediënten

  • 380 gram kipdijfilet
  • 150 ml droge witte wijn
  • 400 gram Smaakselectie trostomaatjes
  • 300 gram risottorijst
  • 700 ml kippenbouillon
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuk sjalot
  • 50 gram parmezaanse kaas
  • 300 gram verse spinazie
Romige risotto met spinazie, kip en gepofte tomaatjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier, leg de trostomaatjes erop, besprenkel met olijfolie en pof 15 minuten in de oven.
  2. 2. Snipper de sjalot fijn en pers de knoflook. Snijd de kipdijfilet in dunne reepjes.
  3. 3. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de kipdijfilet in 8 minuten goudbruin en gaar. Haal uit de pan en laat rusten. Roerbak de spinazie tot deze geslonken is.
  4. 4. Verhit in een grote pan met dikke bodem een scheutje olijfolie en fruit de sjalot en de knoflook. Voeg na 2 minuten de risottorijst toe en bak glazig. Schenk de witte wijn erbij en laat de rijst op laag vuur het vocht opnemen. Schenk scheutje voor scheutje de bouillon erbij tot al het vocht is opgenomen en de rijst gaar is. Dit zal ongeveer 20 - 25 minuten duren.
  5. 5. Roer de spinazie, de kip en de helft van de Parmezaanse kaas door de rijst.
  6. 6. Verdeel de romige risotto over de borden en garneer met de gepofte tomaatjes.
  7. Tip: Serveer met geroosterde pijnboompitten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 604
  • Eiwit 34 g
  • Koolhydraten 66 g
  • waarvan suikers 4
  • Vet 13 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 4