Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige rode linzencurry

Romige rode linzencurry

Ingrediënten

  • 500 gram linzen
  • 500 gram trostomaten
  • 500 gram geschrapte worteltjes
  • 1 stuk rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • 1 theelepel honing
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 stuk citroen
  • 10 gram koriander
  • 20 gram krulpeterselie
  • 1 stuk bloemkool
  • 4 stuks naanbroden
Romige rode linzencurry product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en snipper de rode ui en pel en pers de knoflook. Snijd de bloemkool in roosjes, de tomaten in partjes en de wortel in reepjes. Rasp de schil van de citroen en hak de peterselie en de koriander fijn. Spoel de rode linzen goed af met koud water.
  2. 2. Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit de ui samen met de knoflook. Voeg de kerriepoeder toe, bak al roerend 1 minuut door en voeg vervolgens de rode wijnazijn en de honing toe.
  3. 3. Voeg dan de tomaten, de bloemkool, de wortelen en de peterselie toe en roer 1 minuut door. Voeg de kokosmelk, de citroenrasp en de linzen toe en laat op laag vuur met de deksel op de pan nog 10 minuten doorkoken.
  4. 4. Bereid het naanbrood zoals volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. 5. Verdeel de linzencurry over de borden, serveer met het naanbrood en garneer met de koriander.
  6. Tip: Extra lekker met een eetlepel yoghurt eroverheen!

    Voedingswaarde

  • Kcal 857
  • Eiwit 31 g
  • Koolhydraten 93 g
  • waarvan suikers 17
  • Vet 37 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 27
  • Vezels 18