
Romige rode linzencurry
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram linzen
500 gram trostomaten
500 gram geschrapte worteltjes
1 stuk rode ui
2 teentjes knoflook
2 theelepels kerriepoeder
1 eetlepel rode wijnazijn
1 theelepel honing
400 ml kokosmelk
1 stuk citroen
10 gram koriander
20 gram krulpeterselie
1 stuk bloemkool
4 stuks naanbroden
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de rode ui en pel en pers de knoflook. Snijd de bloemkool in roosjes, de tomaten in partjes en de wortel in reepjes. Rasp de schil van de citroen en hak de peterselie en de koriander fijn. Spoel de rode linzen goed af met koud water.
2. Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit de ui samen met de knoflook. Voeg de kerriepoeder toe, bak al roerend 1 minuut door en voeg vervolgens de rode wijnazijn en de honing toe.
3. Voeg dan de tomaten, de bloemkool, de wortelen en de peterselie toe en roer 1 minuut door. Voeg de kokosmelk, de citroenrasp en de linzen toe en laat op laag vuur met de deksel op de pan nog 10 minuten doorkoken.
4. Bereid het naanbrood zoals volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Verdeel de linzencurry over de borden, serveer met het naanbrood en garneer met de koriander.
Tip: Extra lekker met een eetlepel yoghurt eroverheen!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3595 Kj
Calorieën
857 kcal
Vetten
37 gram
Waarvan verzadigd vet
27 gram
Koolhydraten
93 gram
Waarvan suikers
17 gram
Vezels
18 gram
Eiwitten
31 gram
Meer recepten in de categorie