Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige soep van aardappel en doperwtjes

Romige soep van aardappel en doperwtjes

Ingrediënten

  • 300 g kruimige aardappelen, geschild
  • 1½ liter kippenbouillon, van tablet
  • 200 g doperwten, vriezer
  • 100 ml room
  • 150 g PLUS Moment Gerookte zalm
  • Een paar takjes verse dille
  • 1 citroen, gewassen en geraspt
Romige soep van aardappel en doperwtjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Bereiden: Kook de aardappelen in de bouillon in ca. 15 minuten gaar. Kook na 10 minuten de doperwten mee.
  2. Pureer de soep. Meng de room erdoor.
  3. Hak de zalm fijn. Vul een klein kopje met ¼ van de zalm. Druk stevig aan. Draai het kopje om boven het midden van een soepbord. Zorg dat het rechtop blijft staan.
  4. Giet de soep voorzichtig in het bord langs de zalm. Versier de soep met dille en de citroenrasp.