1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige soep van aardappel en doperwtjes

Romige soep van aardappel en doperwtjes

Romige soep van aardappel en doperwtjes product foto
  • Ingredienten:

  • 300 g kruimige aardappelen, geschild
  • 1½ liter kippenbouillon, van tablet
  • 200 g doperwten, vriezer
  • 100 ml room
  • 150 g PLUS Moment Gerookte zalm
  • Een paar takjes verse dille
  • 1 citroen, gewassen en geraspt
Bereiden
Bereiden: Kook de aardappelen in de bouillon in ca. 15 minuten gaar. Kook na 10 minuten de doperwten mee.
Pureer de soep. Meng de room erdoor.
Hak de zalm fijn. Vul een klein kopje met ¼ van de zalm. Druk stevig aan. Draai het kopje om boven het midden van een soepbord. Zorg dat het rechtop blijft staan.
Giet de soep voorzichtig in het bord langs de zalm. Versier de soep met dille en de citroenrasp.
Menugang
Voorgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie