
Romige spaghetti met zalm
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
0 bakje dille
75 gram grana padano
2 stuks avocado's
600 gram zalmfilets
2 stuks courgettes
1 teentje knoflook
2 eetlepels olijfolie
300 gram spaghetti (pasta)
Bereidingswijze
+ spirelli snijder, staafmixer
1. Hak de dille fijn, rasp de Grana Padano, halveer de avocado’s en verwijder de pitten. Dep de zalm droog met een vel keukenpapier en wrijf in met olijfolie. Maak courgette linten met de spirelli snijder. Pel en pers de knoflook.
2. Breng een pan water aan de kook en bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit een koekenpan en bak de zalm eerst op de huid 4 -5 minuten, draai voorzichtig om en bak nog een paar minuten. Haal de zalm uit de pan en laat rusten op een bord. Bak in dezelfde pan de courgette linten 2 minuten.
4. Pureer met een staafmixer de avocado en de knoflook tot een egale saus. Meng de romige avocadosaus door de spaghetti en meng samen met de courgette en dille. Serveer met Grana Padano en een stuk zalm.
Tip: Voeg wat chilivlokken toe voor extra pit.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3332 Kj
Calorieën
795 kcal
Vetten
38 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
59 gram
Waarvan suikers
12 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
51 gram