
Romige spekjespasta met andijviesalade
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Nederlands
Ingrediënten
300 gram volkoren penne
200 gram ontbijtspekblokjes
2 theelepels tijm
1 laurierblaadje
200 milliliter kookroom
200 gram andijvie (gedroogd, gewassen)
1 appel (in dunne schijfjes)
2 eetlepels blanke rozijnen
1 rode ui (in dunne ringen)
100 gram oude kaas (in blokjes)
2 eetlepels mosterddressing
Bereidingswijze
1. Kook de penne beetgaar en giet af.
2. Bak intussen de spekblokjes in een droge, hete koekenpan in circa 5 minuten uit op een lage stand. Voeg de tijm, laurier en room toe en laat een paar minuten zachtjes koken.
3. Scheur of snijd het andijvieblad grof voor de salade. Schep de andijvie in een kom goed om met de appel, rozijnen, ui, kaas en dressing.
4. Giet de pasta af, schep door de saus en serveer met de andijviesalade.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
695 kcal
Vetten
35 gram
Waarvan verzadigd vet
17 gram
Koolhydraten
63 gram
Eiwitten
26 gram
Meer recepten in de categorie