Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige spruitjespasta met gerookte zalm

Romige spruitjespasta met gerookte zalm

Ingrediënten

  • 500 gram spruiten
  • 400 g penne pasta
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 150 ml koffieroom
  • 150 g zalmsnippers
  • ½ citroen
Romige spruitjespasta met gerookte zalm product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng een ruime pan met water en een snuf zout aan de kook.
  2. Maak de spruitjes schoon en halveer de grote spruiten.
  3. Kook de spruitjes 2-3 minuten, haal ze met een draadspaan uit het water en spoel af onder de koude kraan.
  4. Kook de pasta in het kookwater van de spruitjes volgens de verpakking beetgaar.
  5. Verwarm een ruime hapjespan of wok met een scheutje olijfolie.
  6. Snipper de ui en plet de tenen knoflook.
  7. Fruit de ui, geplette knoflooktenen en takjes tijm in de olie 3-5 minuten, tot de ui glazig begint te worden.
  8. Voeg de spruitjes toe en bak mee.
  9. Breng op smaak met verse zwarte peper en voeg de koffieroom toe.
  10. Verwarm de romige spruitjessaus door en voeg vlak voor het einde de zalmsnippers toe.
  11. Snijd de citroen in partjes.
  12. Giet de pasta af en voeg toe aan de saus.
  13. Roer goed en serveer in diepen borden met partjes citroen.