
Romige spruitjespasta met gerookte zalm
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
500 gram spruiten
400 g penne pasta
1 ui
2 tenen knoflook
2 takjes tijm
150 ml koffieroom
150 g zalmsnippers
½ citroen
Bereidingswijze
Breng een ruime pan met water en een snuf zout aan de kook.
Maak de spruitjes schoon en halveer de grote spruiten.
Kook de spruitjes 2-3 minuten, haal ze met een draadspaan uit het water en spoel af onder de koude kraan.
Kook de pasta in het kookwater van de spruitjes volgens de verpakking beetgaar.
Verwarm een ruime hapjespan of wok met een scheutje olijfolie.
Snipper de ui en plet de tenen knoflook.
Fruit de ui, geplette knoflooktenen en takjes tijm in de olie 3-5 minuten, tot de ui glazig begint te worden.
Voeg de spruitjes toe en bak mee.
Breng op smaak met verse zwarte peper en voeg de koffieroom toe.
Verwarm de romige spruitjessaus door en voeg vlak voor het einde de zalmsnippers toe.
Snijd de citroen in partjes.
Giet de pasta af en voeg toe aan de saus.
Roer goed en serveer in diepen borden met partjes citroen.