Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige spruitjessoep met knapperige kaas croutons

Romige spruitjessoep met knapperige kaas croutons

Ingrediënten

  • 1 kilogram spruitjes
  • 60 gram kaas
  • 4 stuks ciabattabroodjes
  • 1 stuk ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 theelepels ketoembar (gemalen koriander)
  • 100 ml kookroom
Romige spruitjessoep met knapperige kaas croutons product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + staafmixer of blender
  2. Pel en snipper de ui en pel en pers de knoflook. Haal van 2 spruitjes voorzichtig de blaadjes eraf en houd apart ter garnering. Snijd de rest van de spruitjes in stukjes en rasp de kaas.
  3. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ciabatta broodjes in blokjes en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de geraspte kaas erover en rooster 8 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan en fruit de ui, de knoflook en de ketoembar 2 minuten op laag vuur. Voeg de spruitjes toe en roerbak 3 minuten. Schenk de bouillon en de kookroom erbij en kook ongeveer 10 minuten.
  5. Pureer de soep glad en verdeel over de soepborden. Garneer met de blaadjes van de spruitjes en serveer met de knapperige kaas croutons.

    Voedingswaarde

  • Kcal 322
  • Eiwit 12 g
  • Koolhydraten 40 g
  • waarvan suikers 2
  • Vet 9 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 2