
Romige spruitjessoep met knapperige kaas croutons
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 kilogram spruitjes
60 gram kaas
4 stuks ciabattabroodjes
1 stuk ui
1 teentje knoflook
1 liter groentebouillon
2 theelepels ketoembar (gemalen koriander)
100 ml kookroom
Bereidingswijze
+ staafmixer of blender
1. Pel en snipper de ui en pel en pers de knoflook. Haal van 2 spruitjes voorzichtig de blaadjes eraf en houd apart ter garnering. Snijd de rest van de spruitjes in stukjes en rasp de kaas.
2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de ciabatta broodjes in blokjes en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de geraspte kaas erover en rooster 8 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan en fruit de ui, de knoflook en de ketoembar 2 minuten op laag vuur. Voeg de spruitjes toe en roerbak 3 minuten. Schenk de bouillon en de kookroom erbij en kook ongeveer 10 minuten.
4. Pureer de soep glad en verdeel over de soepborden. Garneer met de blaadjes van de spruitjes en serveer met de knapperige kaas croutons.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1349 Kj
Calorieën
322 kcal
Vetten
9 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
40 gram
Waarvan suikers
2 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
12 gram
Meer recepten in de categorie