
Romige tagliatelle met zalm en courgette
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
350 gram tagliatelle (pasta)
275 gram zalmfilets
2 stuks courgettes
200 gram tuinerwten (diepvries)
200 ml kookroom
1 stuk ui
1 stuk citroen
15 gram bieslook
1 handje rucola
Bereidingswijze
+ spirelli
1. Snijd de zalm in gelijke stukjes, pel en snipper de ui, hak de bieslook fijn en snijd de courgette met een spirelli of een mes in dunne slierten. Pers het sap uit de citroen en ontdooi de erwten.
2. Bereid de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Besprenkel de zalm met olijfolie. Verhit een koekenpan en bak de zalm 2 minuten aan beide kanten. Haal uit de pan en bewaar.
4. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg de courgette, de tuinerwten, de kookroom, het citroensap, de tagliatelle en de zalm toe en verwarm.
5. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de bieslook en de rucola.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2778 Kj
Calorieën
661 kcal
Vetten
19 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
78 gram
Waarvan suikers
15 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
34 gram