
Romige tagliatelle met zalm, snijbonen en pesto
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
22.23 voor 4 pers.
Ingrediënten
400 gram Snijbonen
2 stuks Zalmfilet
375 gram Tagliatelle
4 stuks Eieren
2 eetlepel Groene pesto
1 stuk Citroen
100 gram Spinazie
Bereidingswijze
1. Vul een pan met water en breng aan de kook. Kook de snijbonen in 3 minuten beetgaar en giet af. Verwarm ondertussen een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak hierin de zalmfilets 4-6 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout. Zet apart.
2. Verwarm opnieuw een pan met water en kook hierin de tagliatelle volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Kluts de eieren los en breng op smaak met peper en zout. Meng de pesto met het citroenrasp en citroensap.
3. Neem een kopje pastawater uit de pan en zet apart. Giet de pasta af en doe terug in de pan. Giet ongeveer 50 ml van het pastawater bij de geklutste eieren terwijl je continu roert. Giet het eimengsel bij de pasta en roer goed. Roer nu ook de spinazie, pesto en snijbonen door de pasta.
4. Haal de zalm uit de pan en trek met twee vorken uit elkaar in flakes. Roer voorzichtig door de pasta. Verdeel de pasta over vier borden en serveer gelijk.
Meer recepten in de categorie