Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige tagliatelle met zalmgehaktballetjes

Romige tagliatelle met zalmgehaktballetjes

Ingrediënten

  • 1 citroen (schoongeboend)
  • 500 gr zalmgehakt
  • 10 ml sojasaus
  • 1 ei
  • 1 bakje koriander (15 g), steeltjes en blaadjes fijngesneden
  • 3 bosuitjes, fijngesneden
  • 10 gr sesamzaad
  • 2 el (wok)olie
  • 1 bakje verse woksaus teriyaki (170 gr, PLUS)
  • 3 el wasabi mayo
  • evt. 1 rood pepertje, in ringetjes
Romige tagliatelle met zalmgehaktballetjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 8 personen

Bereidingswijze

  1. Rasp de gele schil van de citroen, snijd de vrucht doormidden en pers een helft uit. Meng het zalmgehakt met de sojasaus, ei, koriandersteeltjes, het groen van de bosui en het citroenrasp en -sap. Vorm er platte koekjes van en zet afgedekt in de koelkast.
  2. Rooster het sesamzaad in een koekenpan zonder boter of olie.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de zalmkoekjes in ca. 5 min. aan beide kanten mooi bruin en blus af met de woksaus. Laat op laag vuur zacht stoven tot de zalm gaar is.
  4. Serveer op een schaal met de bosui, korianderblaadjes en wasabi mayo en naar smaak ringetjes rode peper.