
Romige tomatensoep met balletjes
4 pers.
ca. 20 min
Hollands
Ingrediënten
125 g gemengd gehakt
1 eidooier
2-3 el paneermeel
2 el Parmezaanse kaas
1 zak romige tomatensoep (GIJS, 570 ml)
2 el olijfolie
EXTRA tapasprikkers
Bereidingswijze
Maak het gehakt aan met de eidooier, het paneermeel, de Parmezaanse kaas en zout en peper naar smaak. Rol van het gehakt minigehaktballetjes.
Verwarm de romige tomatensoep volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak de gehaktballetjes in 4-5 minuten bruin en gaar.
Rijg de balletjes aan tapasprikkers. Schep de soep in 4 kommetjes. Leg de prikkertjes op de kommetjes.
Variatietip!
Schep voor een extra romige soep nog een lepeltje crème fraîche in elk kommetje.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
260 kcal
Vetten
20 gram
Koolhydraten
10 gram
Eiwitten
10 gram
Meer recepten in de categorie