Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige tuinerwten maaltijdsoep

Romige tuinerwten maaltijdsoep

Ingrediënten

  • 800 gram tuinerwten
  • 300 gram aardappelen kruimig
  • 1 stuk prei
  • 250 ml kokosmelk
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stuk ui
  • 1 stuk citroen
  • 1 stuk avocado
  • 1 stuk groentebouillonblokje
Romige tuinerwten maaltijdsoep product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. +staafmixer
  2. 1. Pel en pers de knoflook en pel en snipper de ui. Schil de aardappelen en snijd in kleine blokjes. Snijd de prei in ringen, de avocado in blokjes en pers het sap uit de citroen.
  3. 2. Verhit een scheut olie in een soeppan en fruit de knoflook en de ui. Voeg de aardappelen en de prei toe en bak al roerend 4 minuten door. Voeg dan 800 ml water en het bouillonblokje toe en laat het geheel 15 minuten koken. Voeg de laatste 5 minuten de tuinerwten toe.
  4. 3. Haal de pan van het vuur en voeg het citroensap, 3/4 van de kokosmelk en de avocado toe. Pureer met behulp van een staafmixer tot een romige soep. Breng op smaak met wat peper.
  5. 4. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de overgebleven kokosmelk.

    Voedingswaarde

  • Kcal 405
  • Eiwit 13 g
  • Koolhydraten 38 g
  • waarvan suikers 7
  • Vet 19 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 13
  • Vezels 15