Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige tuinerwtjes soep met toast

Romige tuinerwtjes soep met toast

Ingrediënten

  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuk ui
  • 3 stuks ciabattabroodjes
  • 800 gram tuinerwten (diepvries)
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 eetlepels kruiden-roomkaas
  • 4 takjes munt
  • 4 eetlepels hummus
Romige tuinerwtjes soep met toast product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en pers de knoflook en pel en snipper de ui. Snijd de ciabatta in dunne plakjes.
  2. 2. Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook kort aan. Voeg 2/3 van de erwten samen met de bouillon toe en laat het geheel 15 minuten op laag vuur koken. Pureer de soep glad en voeg de resterende erwtjes toe.
  3. 3. Roer de roomkaas door de soep en breng op smaak met versgemalen peper en blaadjes munt.
  4. 4. Verhit een grillpan en grill de ciabatta tot er mooie grillstrepen ontstaan.
  5. 5. Verdeel de soep over de kommen en serveer met de toast en wat hummus.
  6. Tip: Voeg chilivlokken toe voor extra pit.

    Voedingswaarde

  • Kcal 476
  • Eiwit 21 g
  • Koolhydraten 55 g
  • waarvan suikers 5
  • Vet 15 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 5
  • Vezels 15