
Romige tuinerwtjes soep met toast
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
1 teentje knoflook
1 stuk ui
3 stuks ciabattabroodjes
800 gram tuinerwten (diepvries)
1 liter groentebouillon
2 eetlepels kruiden-roomkaas
4 takjes munt
4 eetlepels hummus
Bereidingswijze
1. Pel en pers de knoflook en pel en snipper de ui. Snijd de ciabatta in dunne plakjes.
2. Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook kort aan. Voeg 2/3 van de erwten samen met de bouillon toe en laat het geheel 15 minuten op laag vuur koken. Pureer de soep glad en voeg de resterende erwtjes toe.
3. Roer de roomkaas door de soep en breng op smaak met versgemalen peper en blaadjes munt.
4. Verhit een grillpan en grill de ciabatta tot er mooie grillstrepen ontstaan.
5. Verdeel de soep over de kommen en serveer met de toast en wat hummus.
Tip: Voeg chilivlokken toe voor extra pit.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2001 Kj
Calorieën
476 kcal
Vetten
15 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
55 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
15 gram
Eiwitten
21 gram
Meer recepten in de categorie