
Romige witlofpasta met zalm
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
28.32 voor 4 pers.
Ingrediënten
400 gram Spaghetti
1 stuk Rode ui
4 stuks Witlof
2 Teen Knoflook
4 stuks Zalmfilet
100 gram Roomkaas
1 stuk Citroen
1 bosje Peterselie
50 gram Rucola
Bereidingswijze
1. Breng een ruime pan met water aan de kook. Kook de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Pel de ui en snijd in ringen. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Fruit hierin de ui gedurende 3 minuten. Halveer ondertussen de witlofstronken, verwijder de harde kernen en snijd het lof in dunne reepjes. Bak de witlof met de ui ongeveer 5-10 minuten, tot de witlof gaar is.
2. Pel en kneus de knoflook. Verwarm een tweede koekenpan met een scheut olijfolie en de knoflook op laag vuur. Bak hierin de zalmfilets 3-5 minuten per kant. Breng op smaak met peper en zout.
3. Voeg de Philadelphia toe aan de witlof en breng op smaak met peper, zout en citroensap. Hak de peterselie fijn. Giet de pasta af en meng samen met de helft van de peterselie door de witlof-roomsaus. Haal de zalm uit de pan en trek voorzichtig met twee vorken uit elkaar.
4. Roer de rucola door de pasta en verdeel de pasta over 4 diepe borden. Verdeel de zalm over de pasta en garneer met de resterende peterselie.
Meer recepten in de categorie