
Wortel kokossoep
Lunch
4 pers.
ca. 25 min
Aziatisch
Ingrediënten
1 kilogram worteltjes
1 blikje kokosmelk
3 stuks zoete aardappels
1 teentje knoflook
10 gram koriander
1 liter groentebouillon
1 theelepel chilivlokken
1 stuks ui
Bereidingswijze
1. Pel de ui en knoflook en snipper fijn. Schil de zoete aardappelen en snijd samen met de wortel in stukjes. Hak de koriander fijn.
2. Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de wortel en de zoete aardappel toe en bak 2 minuten aan. Giet de bouillon erbij en laat de soep 20 minuten op laag vuur koken.
3. Pureer de soep glad met een staafmixer en voeg de kokosmelk toe. Verwarm het geheel nog 5 minuten.
4. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de koriander en de chilivlokken.
Meer recepten in de categorie