Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige wortel-paprikasoep met brie crostini’s

Romige wortel-paprikasoep met brie crostini’s

Ingrediënten

  • 200 gram brie
  • 700 gram geschrapte worteltjes
  • 4 stuks witte pistoletjes
  • 2 stuks zoete puntpaprika's
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuk sjalot
  • 10 gram krulpeterselie
  • 100 ml slagroom
  • 1 eetlepel paprikapoeder
Romige wortel-paprikasoep met brie crostini’s product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + staafmixer
  2. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel en snipper de sjalot en pers de knoflook. Halveer de puntpaprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes. Snijd de worteltjes in stukken. Hak de peterselie fijn. Snijd de broodjes en de brie in plakjes.
  3. Beleg de broodjes met de brie en rooster in de oven 8 minuten tot deze goudbruin zijn en de kaas gesmolten is.
  4. Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook. Bak de wortel, de paprika en het paprikapoeder 5 minuten mee en schenk de bouillon erbij. Kook 15 minuten op laag vuur.
  5. Pureer de soep glad met een staafmixer en voeg de slagroom toe. Breng op smaak met versgemalen peper en de peterselie.
  6. Serveer de soep met de brie crostini’s.
  7. Tip: Serveer de brie crostini’s met vijgenjam.

    Voedingswaarde

  • Kcal 414
  • Eiwit 16 g
  • Koolhydraten 28 g
  • waarvan suikers 16
  • Vet 24 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 14
  • Vezels 8