
Romige wortel-paprikasoep met brie crostini’s
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
200 gram brie
700 gram geschrapte worteltjes
4 stuks witte pistoletjes
2 stuks zoete puntpaprika's
1 liter groentebouillon
1 teentje knoflook
1 stuk sjalot
10 gram krulpeterselie
100 ml slagroom
1 eetlepel paprikapoeder
Bereidingswijze
+ staafmixer
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Pel en snipper de sjalot en pers de knoflook. Halveer de puntpaprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in reepjes. Snijd de worteltjes in stukken. Hak de peterselie fijn. Snijd de broodjes en de brie in plakjes.
2. Beleg de broodjes met de brie en rooster in de oven 8 minuten tot deze goudbruin zijn en de kaas gesmolten is.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook. Bak de wortel, de paprika en het paprikapoeder 5 minuten mee en schenk de bouillon erbij. Kook 15 minuten op laag vuur.
4. Pureer de soep glad met een staafmixer en voeg de slagroom toe. Breng op smaak met versgemalen peper en de peterselie.
5. Serveer de soep met de brie crostini’s.
Tip: Serveer de brie crostini’s met vijgenjam.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1741 Kj
Calorieën
414 kcal
Vetten
24 gram
Waarvan verzadigd vet
14 gram
Koolhydraten
28 gram
Waarvan suikers
16 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
16 gram
Meer recepten in de categorie