Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige wortelsoep met een kruidige broodvlecht

Romige wortelsoep met een kruidige broodvlecht

Ingrediënten

  • 800 gram wortels
  • 100 gram kaas
  • 150 gram roomkaas
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 stuk citroen
  • 2 stuks rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 gram krulpeterselie
  • 1 stuk groentebouillonblokje
  • 3 cm gember
  • 1 theelepel cayennepeper
  • 1 portie broodmix
  • 3 takjes rozemarijn
Romige wortelsoep met een kruidige broodvlecht product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
  2. Pel de knoflook en de ui. Snijd één ui in grove stukken en de ander in flinterdunne ringen.
  3. Was de wortel en snijd in dikke plakken. Brokkel de kaas, rits de rozemarijn, hak de peterselie fijn, rasp de gember en pers het sap uit de citroen.
  4. Verdeel de wortel, de knoflook en de grove stukken ui over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en cayennepeper en rooster in 20 minuten gaar. Haal uit de oven en verhoog de oventemperatuur naar 240 graden.
  5. Bereid ondertussen het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het 10 minuten rijzen. Rol vervolgens het deeg uit tot een vierkante plak van 1 cm dik. Bestrijk met de roomkaas maar laat de randen vrij. Beleg met de kaas, de uienringen en de rozemarijn. Rol de plak op, druk de randen goed aan en snijd in de lengte doormidden.
  6. Leg de twee halve rollen deeg met de opening naar boven op een bakplaat met bakpapier. Druk de bovenste gedeeltes op elkaar en twist ze om elkaar heen zodat er een broodvlecht ontstaat. Draai de oventemperatuur terug naar 220 graden en bak de broodvlecht in 30 minuten gaar en goudbruin.
  7. Breng een pan met 600 ml water en het bouillonblokje aan de kook. Voeg de geroosterde groenten, de gember en het citroensap toe en pureer het geheel tot een romige soep.
  8. Garneer de romige wortelsoep met 1 eetlepel Griekse yoghurt en de peterselie en serveer met de broodvlecht.

    Voedingswaarde

  • Kcal 700
  • Eiwit 37 g
  • Koolhydraten 80 g
  • waarvan suikers 17
  • Vet 26 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 12
  • Vezels 16