
Romige wortelsoep met een kruidige broodvlecht
4 pers.
ca. 40 min
Ingrediënten
800 gram wortels
100 gram kaas
150 gram roomkaas
4 eetlepels Griekse yoghurt
1 stuk citroen
2 stuks rode uien
2 teentjes knoflook
10 gram krulpeterselie
1 stuk groentebouillonblokje
3 cm gember
1 theelepel cayennepeper
1 portie broodmix
3 takjes rozemarijn
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 170 graden.
2. Pel de knoflook en de ui. Snijd één ui in grove stukken en de ander in flinterdunne ringen.
3. Was de wortel en snijd in dikke plakken. Brokkel de kaas, rits de rozemarijn, hak de peterselie fijn, rasp de gember en pers het sap uit de citroen.
4. Verdeel de wortel, de knoflook en de grove stukken ui over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en cayennepeper en rooster in 20 minuten gaar. Haal uit de oven en verhoog de oventemperatuur naar 240 graden.
4. Bereid ondertussen het brooddeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat het 10 minuten rijzen. Rol vervolgens het deeg uit tot een vierkante plak van 1 cm dik. Bestrijk met de roomkaas maar laat de randen vrij. Beleg met de kaas, de uienringen en de rozemarijn. Rol de plak op, druk de randen goed aan en snijd in de lengte doormidden.
5. Leg de twee halve rollen deeg met de opening naar boven op een bakplaat met bakpapier. Druk de bovenste gedeeltes op elkaar en twist ze om elkaar heen zodat er een broodvlecht ontstaat. Draai de oventemperatuur terug naar 220 graden en bak de broodvlecht in 30 minuten gaar en goudbruin.
6. Breng een pan met 600 ml water en het bouillonblokje aan de kook. Voeg de geroosterde groenten, de gember en het citroensap toe en pureer het geheel tot een romige soep.
7. Garneer de romige wortelsoep met 1 eetlepel Griekse yoghurt en de peterselie en serveer met de broodvlecht.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2950 Kj
Calorieën
700 kcal
Vetten
26 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
80 gram
Waarvan suikers
17 gram
Vezels
16 gram
Eiwitten
37 gram
Meer recepten in de categorie