Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige wortelsoep met rozijnencrackers

Romige wortelsoep met rozijnencrackers

Ingrediënten

  • 500 gram geschrapte worteltjes
  • 2 stuks zoete aardappelen
  • 4 stuks broodjes
  • 2 stuks rode uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stuk groentebouillonblokje
  • 300 ml kokosmelk
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
Romige wortelsoep met rozijnencrackers product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. 2. Pel en snipper de ui en pel en pers de knoflook. Schil de zoete aardappelen en snijd in kleine blokjes. Snijd de rozijnenbroodjes in dunne plakken.
  3. 3. Verhit een scheut olie in een soeppan en fruit de ui samen met de knoflook. Voeg het kerriepoeder toe en blus af met de balsamicoazijn. Voeg de zoete aardappel en de wortelen toe en bak kort mee. Voeg vervolgens 800 ml water en het groentebouillonblokje toe en laat 15 minuten zachtjes doorkoken. Voeg tot slot de kokosmelk toe en pureer met een staafmixer tot een romige soep.
  4. 4. Verdeel ondertussen de plakjes rozijnenbrood over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en rooster in de oven in 12 minuten knapperig.
  5. 5. Verdeel de soep over de kommen en serveer met de knapperige rozijnencrackers.

    Voedingswaarde

  • Kcal 420
  • Eiwit 9 g
  • Koolhydraten 51 g
  • waarvan suikers 11
  • Vet 19 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 15
  • Vezels 8