
Romige wortelsoep met rozijnencrackers
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram geschrapte worteltjes
2 stuks zoete aardappelen
4 stuks broodjes
2 stuks rode uien
2 teentjes knoflook
1 stuk groentebouillonblokje
300 ml kokosmelk
2 theelepels kerriepoeder
1 eetlepel balsamicoazijn
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Pel en snipper de ui en pel en pers de knoflook. Schil de zoete aardappelen en snijd in kleine blokjes. Snijd de rozijnenbroodjes in dunne plakken.
3. Verhit een scheut olie in een soeppan en fruit de ui samen met de knoflook. Voeg het kerriepoeder toe en blus af met de balsamicoazijn. Voeg de zoete aardappel en de wortelen toe en bak kort mee. Voeg vervolgens 800 ml water en het groentebouillonblokje toe en laat 15 minuten zachtjes doorkoken. Voeg tot slot de kokosmelk toe en pureer met een staafmixer tot een romige soep.
4. Verdeel ondertussen de plakjes rozijnenbrood over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en rooster in de oven in 12 minuten knapperig.
5. Verdeel de soep over de kommen en serveer met de knapperige rozijnencrackers.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1762 Kj
Calorieën
420 kcal
Vetten
19 gram
Waarvan verzadigd vet
15 gram
Koolhydraten
51 gram
Waarvan suikers
11 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
9 gram
Meer recepten in de categorie