Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Romige zalmschotel met aardappelschijfjes

Romige zalmschotel met aardappelschijfjes

Ingrediënten

  • 1 eetlepel Olijfolie
  • 4 stuks Zalmfilet
  • 1 stuk Uien
  • 400 ml Slagroom
  • 200 ml Melk
  • 600 gram Aardappelschijfjes
  • 100 gram Geraspte kaas
  • 10 gram Peterselie
Romige zalmschotel met aardappelschijfjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden en vet een ovenschaal ruim in met de olie.
  2. Leg de zalm in de ovenschaal, breng op smaak met peper en zout. Snij de ui in halve ringen en verdeel over de zalm. Verdeel de aardappelschijfjes over de zalm, schenk de slagroom en melk hier overheen en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de kaas over de aardappels en bak 35 à 40 minuten af in de oven tot de kaas gesmolten is en de aardappels gaar zijn.
  3. Laat 5 minuten afkoelen, dien daarna op, gegarneerd met fijngehakte peterselie.

    Voedingswaarde

  • Kcal 687
  • Eiwit 36 g
  • Koolhydraten 29 g
  • waarvan suikers 3
  • Vet 45 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 27
  • Vezels 3