

Rood fruit crumble
dessert
4 pers.
ca. 40 min
5.85 voor 4 pers.
Ingrediënten
160 gram Tarwebloem
120 gram Roomboter
120 gram Basterdsuiker licht
500 gram Zomerfruit
2 eetlepel Neutraal suiker
2 eetlepel Citroensap
4 Bollen Roomijs vanille
Bereidingswijze
1. Zorg ervoor dat de boter goed koud is. Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte).
2. Snijd de boter in blokjes en meng met de bloem en lichtbruine basterdsuiker. Wrijf de boter door je vingers totdat je een kruimelig deeg hebt dat aan elkaar blijft hangen als je in het deeg knijpt.
3. Meng het zomerfruit met de kristalsuiker en citroensap. Verdeel onderin een ovenschaal en verkruimel het deeg hier bovenop.
4. Bak 20 minuten af in de oven, tot de bovenkant goudbruin is. Laat 10 tot 15 minuten afkoelen voordat je het opdient. Serveer met een bolletje vanille ijs (of wat Griekse yoghurt).
Meer recepten in de categorie