
Rookworstbroodjes met witlofsalade
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 stuks rookworsten
240 gram croissantdeeg
500 gram witlof
200 gram pitloze witte druiven
100 gram slamelange
4 eetlepels mosterd
1 stuk ei
1 eetlepel honing
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Snijd de rookworst doormidden, rol het croissantdeeg uit en besmeer met de helft van de mosterd. Rol op zodat de rookworst bedekt is met het croissantdeeg. Kluts het ei en bestrijk de broodjes hiermee. Bak de rookworstbroodjes 15 minuten in de oven.
3. Snijd de onderkant van de witlof en trek de bladeren los. Halveer de witte druiven. Meng samen met de krulsla door elkaar.
4. Meng de overige mosterd met de honing en twee eetlepels olijfolie tot een dressing en meng door door de salade.
5. Serveer de witlofsalade met de rookworstbroodjes.
Tip: Lekker met grof gehakte walnoten.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2533 Kj
Calorieën
603 kcal
Vetten
39 gram
Waarvan verzadigd vet
18 gram
Koolhydraten
43 gram
Waarvan suikers
12 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
20 gram