Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rookworstbroodjes met witlofsalade

Rookworstbroodjes met witlofsalade

Ingrediënten

  • 2 stuks rookworsten
  • 240 gram croissantdeeg
  • 500 gram witlof
  • 200 gram pitloze witte druiven
  • 100 gram slamelange
  • 4 eetlepels mosterd
  • 1 stuk ei
  • 1 eetlepel honing
Rookworstbroodjes met witlofsalade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. 2. Snijd de rookworst doormidden, rol het croissantdeeg uit en besmeer met de helft van de mosterd. Rol op zodat de rookworst bedekt is met het croissantdeeg. Kluts het ei en bestrijk de broodjes hiermee. Bak de rookworstbroodjes 15 minuten in de oven.
  3. 3. Snijd de onderkant van de witlof en trek de bladeren los. Halveer de witte druiven. Meng samen met de krulsla door elkaar.
  4. 4. Meng de overige mosterd met de honing en twee eetlepels olijfolie tot een dressing en meng door door de salade.
  5. 5. Serveer de witlofsalade met de rookworstbroodjes.
  6. Tip: Lekker met grof gehakte walnoten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 603
  • Eiwit 20 g
  • Koolhydraten 43 g
  • waarvan suikers 12
  • Vet 39 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 18
  • Vezels 4