
Roomsoep met zalm en basilicumolie
6 pers.
ca. 20 min
Overig
Ingrediënten
50 g roomboter
1 sjalot, fijngesnipperd
50 g bloem
150 ml droge witte wijn
1 l visbouillon (van tablet)
1 schaal zalmfilet (275 g), in blokjes
blaadjes van 2 takjes basilicum
3 el olijfolie extra vierge
350 ml slagroom
Bereidingswijze
Smelt de boter in een (soep)pan. Fruit de sjalot. Voeg de bloem toe en bak 1 minuut mee. Schenk beetje bij beetje, al kloppend met een garde de wijn en de bouillon erbij. Blijf kloppen tot een gladde, gebonden soep ontstaat.
Voeg de zalmfilet toe en kook de soep 5 minuten zachtjes. Hak de basilicumblaadjes zeer fijn (houd een paar apart voor garnering). Meng de olijfolie met de fijngesneden basicilum en zet apart.
Draai het vuur laag. Voeg de room toe aan de soep en verwarm nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en een snufje zout.
Schep de soep in 4-6 kommetjes of (wijn)glazen. Druppel de basilicumolie in de soep en garneer met de apart gehouden basilicum.
Variatietip!
Vervang voor de kinderen de gerookte zalmfilet door blokjes ham.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
460 kcal
Vetten
40 gram
Koolhydraten
9 gram
Eiwitten
12 gram
Meer recepten in de categorie