1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Roomsoep met zalm en basilicumolie

Roomsoep met zalm en basilicumolie

Roomsoep met zalm en basilicumolie product foto
  • Ingredienten:

  • 50 g roomboter
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 50 g bloem
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 l visbouillon (van tablet)
  • 1 schaal zalmfilet (275 g), in blokjes
  • blaadjes van 2 takjes basilicum
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 350 ml slagroom
Bereiden
Smelt de boter in een (soep)pan. Fruit de sjalot. Voeg de bloem toe en bak 1 minuut mee. Schenk beetje bij beetje, al kloppend met een garde de wijn en de bouillon erbij. Blijf kloppen tot een gladde, gebonden soep ontstaat.
Voeg de zalmfilet toe en kook de soep 5 minuten zachtjes. Hak de basilicumblaadjes zeer fijn (houd een paar apart voor garnering). Meng de olijfolie met de fijngesneden basicilum en zet apart.
Draai het vuur laag. Voeg de room toe aan de soep en verwarm nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en een snufje zout.
Schep de soep in 4-6 kommetjes of (wijn)glazen. Druppel de basilicumolie in de soep en garneer met de apart gehouden basilicum.
Variatie
Vervang voor de kinderen de gerookte zalmfilet door blokjes ham.
Menugang
Buffetgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
6
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 12 g
  • koolhydraten
  • 9 g
  • vet
  • 40 g
  • Kcal
  • 460
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie