Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Roomsoep met zalm en basilicumolie

Roomsoep met zalm en basilicumolie

Ingrediënten

  • 50 g roomboter
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 50 g bloem
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 l visbouillon (van tablet)
  • 1 schaal zalmfilet (275 g), in blokjes
  • blaadjes van 2 takjes basilicum
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • 350 ml slagroom
Roomsoep met zalm en basilicumolie product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Borrel
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 6 personen

Bereidingswijze

  1. Smelt de boter in een (soep)pan. Fruit de sjalot. Voeg de bloem toe en bak 1 minuut mee. Schenk beetje bij beetje, al kloppend met een garde de wijn en de bouillon erbij. Blijf kloppen tot een gladde, gebonden soep ontstaat.
  2. Voeg de zalmfilet toe en kook de soep 5 minuten zachtjes. Hak de basilicumblaadjes zeer fijn (houd een paar apart voor garnering). Meng de olijfolie met de fijngesneden basicilum en zet apart.
  3. Draai het vuur laag. Voeg de room toe aan de soep en verwarm nog 2 minuten. Breng op smaak met peper en een snufje zout.
  4. Schep de soep in 4-6 kommetjes of (wijn)glazen. Druppel de basilicumolie in de soep en garneer met de apart gehouden basilicum.

Variatie

Vervang voor de kinderen de gerookte zalmfilet door blokjes ham.

    Voedingswaarde

  • Kcal 460
  • Eiwit 12 g
  • Koolhydraten 9 g
  • Vet 40 g