
Rosbief met mierikswortel-mosterdsaus
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Nederlands
Ingrediënten
600 gram rosbief
125 gram boter
100 milliliter kookroom
4 eetlepels geraspte mierikswortel (potje)
2 theelepels mosterd
2 eetlepels platte peterselie (gehakt)
Bereidingswijze
1. Neem de rosbief circa 30 minuten voor de bereiding uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
2. Verwarm de oven voor op 200ºC.
3. Smelt de boter. Dep de rosbief droog en bestrijk met de gesmolten boter. Bestrooi met grofgemalen zwarte peper en zout.
4. Leg het vlees in een braadslede en braad in het midden van de oven in circa 25 minuten rondom bruin en van binnen rosé. Keer de rosbief halverwege de oventijd om.
5. Meng de rest van de gesmolten boter met de room, mierikswortel, mosterd en 1 eetlepel peterselie.
6. Neem de rosbief uit de oven en laat deze onder aluminiumfolie 5 minuten rusten.
7. Verwarm het braadvet met het mierikswortel-roommengsel in een pannetje zonder te koken.
8. Snijd de rosbief dwars op de draad van het vlees in plakken en serveer de saus erbij. Lekker met aardappelpuree of -soufflé, spruitjes en stoofpeertjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
480 kcal
Vetten
36 gram
Waarvan verzadigd vet
22 gram
Koolhydraten
3 gram
Eiwitten
36 gram
Meer recepten in de categorie