
Rosbiefrolletjes
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
300 g rosbief (onbereid)
1 komkommer
2 wortels
2 stengels bleekselderij
1 sjalot
2 el honing
4 el olijfolie
2 el citroensap
2 tl 5 Chinese kruidenpoeder
zwarte peper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 240 °C (het liefst op de grillstand).
Snijd de rosbief in 8 plakjes en sla ze zo plat mogelijk met een vleeshamer of koekenpan.
Snijd de komkommer, bleekselderij en wortel in heel dunne reepjes (lucifer dikte) van ongeveer 8 cm lang.
Leg wat komkommer, wortel en bleekselderij op een plakje rosbief en rol het vlees er strak omheen; zorg dat de groenten helemaal bedekt zijn.
Maak het eventueel vast met een prikker.
Doe de groentereepjes die je overhebt in 4 kleine glaasjes.
Leg de rolletjes op een rooster in de oven en gril ze 5 tot 10 minuten. De groente moet zo rauw mogelijk blijven.
Snipper ondertussen de sjalot fijn.
Maak een dressing van de honing met de olijfolie, citroensap, Chinees vijfkruidenpoeder en het sjalotje.
Breng op smaak met (versgemalen) zwarte peper.
Doe de dressing in 4 kleine schaaltjes.
Leg 2 rosbiefrolletjes op elk bord en zet de schaaltjes met dressing en de glaasjes met groente ernaast.
Tip: Lekker op een bedje van rucola.