
Rosbiefsandwich met limoenmayonaise
Lunch
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
1 eidooier
1 theelepel franse mosterd
1 eetlepel limoensap
1 theelepel limoenrasp
150 milliliter zonnebloemolie
1 zuurdesembrood (in schuine sneetjes)
4 blaadjes kropsla (gedroogd, gewassen)
4 eetlepels alfalfa
200 gram rosbief (dun gesneden)
Bereidingswijze
1. Zorg dat alle ingrediënten voor de mayonaise op kamertemperatuur zijn. Klop de eidooier met een garde of elektrische mixer met de mosterd, 1 eetlepel limoensap, de limoenrasp, een snufje zout en peper tot een egaal mengsel.
2. Giet er al kloppend kleine beetjes olie bij tot alle olie op is en de mayonaise dik en romig is geworden.
3. Voeg naar smaak eventueel nog wat limoensap toe.
4. Besmeer alle sneetjes brood met wat limoenmayonaise en beleg er 4 met sla en alfalfa. Verdeel de rosbief erover en dek af met de andere sneetjes. Snijd de sandwiches een keer schuin door en serveer direct.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
625 kcal
Vetten
44 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
33 gram
Eiwitten
22 gram
Meer recepten in de categorie