Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Roségranité

Roségranité

Ingrediënten

  • 500 ml rosé huiswijn droog (1 L)
  • 4 takjes munt (20 g)
  • 6 el honing
  • 4 aardbeien (bakje 250 g)
  • Extra: afsluitbare diepvriesbak 1 1/2 liter
Roségranité product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Borrel
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schenk de wijn in de afsluitbare bak. Pluk de topjes van de munt en houd apart om te garneren. Voeg de takken munt en honing toe en roer goed, totdat de honing is oplost.
  2. Plaats de bak in de vriezer. Laat de rosé 3 uur aanvriezen, roer daarna ieder half uur met een vork door de ijskristallen tot ze helemaal bevroren zijn.
  3. Haal de takken munt uit de granité. Schep 4 glazen vol met rosé- granité, zet de aardbeien op de rand. Verdeel de munttopjes en serveer met een lepel.

    Voedingswaarde

  • Kcal 180
  • Eiwit 0 g
  • Koolhydraten 26 g
  • Vet 0 g