
Roségranité
4 pers.
ca. 15 min
Italiaans
Ingrediënten
500 ml rosé huiswijn droog (1 L)
4 takjes munt (20 g)
6 el honing
4 aardbeien (bakje 250 g)
Extra: afsluitbare diepvriesbak 1 1/2 liter
Bereidingswijze
Schenk de wijn in de afsluitbare bak. Pluk de topjes van de munt en houd apart om te garneren. Voeg de takken munt en honing toe en roer goed, totdat de honing is oplost.
Plaats de bak in de vriezer. Laat de rosé 3 uur aanvriezen, roer daarna ieder half uur met een vork door de ijskristallen tot ze helemaal bevroren zijn.
Haal de takken munt uit de granité. Schep 4 glazen vol met rosé- granité, zet de aardbeien op de rand. Verdeel de munttopjes en serveer met een lepel.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
180 kcal
Koolhydraten
26 gram