
Rösti met cheddar en gebakken ei
Ontbijt
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
2 grote aardappels (geraspt)
1 grote ui (fijngehakt)
3 eetlepels boter
4 plakken cheddarkaas
4 eieren
Bereidingswijze
1. Meng de aardappels met de ui. Verhit 2 eetlepels boter in een koekenpan en leg een kookring in de pan. Vul de kookring met 3 eetlepels van het aardappelmengsel.
2. Herhaal met de rest van het aardappelmengsel, zodat je 4 röstirondjes hebt. Bak de rösti op een middelhoge stand aan beide kanten in circa 5 minuten goudbruin.
3. Leg op elke rösti een plakje kaas. Verhit de rest van de boter en bak hierin de eieren. Serveer de rösti met de gebakken eieren.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
270 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
15 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
11 gram
Meer recepten in de categorie