
Rösti met sjalot
4 pers.
ca. 60 min
Ingrediënten
600 g vastkokende aardappelen
3 el olijfolie
2 sjalotten, in fijne plakjes EXTRA grove rasp
Bereidingswijze
Kook de aardappelen in de schil in circa 25 minuten gaar en laat ze afkoelen. Pel de schil eraf en rasp de aardappels grof.
Verwarm 2 eetlepels van de olie en fruit de sjalotplakjes een paar minuten. Meng ze door de geraspte aardappelen en voeg zout en peper toe naar smaak. Verwarm in een grote koekenpan met antiaanbaklaag de rest van de olie en schep het aardappelmengsel in de pan. Druk goed aan met een spatel en maak de randen goed los van de pan.
Laat de rösti 5 minuten op laag vuur bakken en keer de koek met behulp van een plat bord. Laat terugglijden in de pan en bak nogmaals 5 minuten.
Snijd de rösti in punten en serveer op een schaal. Serveer er een sausje van zure room met mierikswortel bij.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
215 kcal
Vetten
12 gram
Koolhydraten
24 gram
Eiwitten
2 gram