Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rösti met sjalot

Rösti met sjalot

Ingrediënten

  • 600 g vastkokende aardappelen
  • 3 el olijfolie
  • 2 sjalotten, in fijne plakjes EXTRA grove rasp
Rösti met sjalot product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 60 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen in de schil in circa 25 minuten gaar en laat ze afkoelen. Pel de schil eraf en rasp de aardappels grof.
  2. Verwarm 2 eetlepels van de olie en fruit de sjalotplakjes een paar minuten. Meng ze door de geraspte aardappelen en voeg zout en peper toe naar smaak. Verwarm in een grote koekenpan met antiaanbaklaag de rest van de olie en schep het aardappelmengsel in de pan. Druk goed aan met een spatel en maak de randen goed los van de pan.
  3. Laat de rösti 5 minuten op laag vuur bakken en keer de koek met behulp van een plat bord. Laat terugglijden in de pan en bak nogmaals 5 minuten.
  4. Snijd de rösti in punten en serveer op een schaal. Serveer er een sausje van zure room met mierikswortel bij.

    Voedingswaarde

  • Kcal 215
  • Eiwit 2 g
  • Koolhydraten 24 g
  • Vet 12 g