
Rösti met zalm en crème fraîche
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
500 gram kruimige aardappels (schoongeboend)
1 ui (gepeld, in stukken)
1 courgette
2 eieren (losgeklopt)
6 eetlepels olijfolie
125 gram crème fraîche
200 gram gerookte zalm
1 handje bieslook (fijngehakt)
150 gram veldsla
2 tomaten (in blokjes)
2 eetlepels wittewijnazijn
Bereidingswijze
1. Rasp de aardappel, ui en courgette in de keukenmachine. Schep dit mengsel in een vergiet, bestrooi met zout en laat circa 2 minuten staan.
2. Druk zo veel mogelijk vocht uit het aardappelmengsel en meng met de eieren. Verhit 4 eetlepels olie in een grote koekenpan op middelhoge stand.
3. Schep het aardappelmengsel in de pan en druk met een spatel goed aan. Bak de rösti afgedekt in circa 10 minuten goudbruin.
4. Laat de rösti vervolgens voorzichtig op een deksel glijden en keer in zijn geheel om. Bak de andere kant nog 5 minuten.
5. Schuif de rösti voorzichtig op een groot bord. Schep de crème fraîche erop en verdeel de zalm erover. Bestrooi met de bieslook.
6. Meng de veldsla en tomaat in een kom en besprenkel met de azijn en rest van de olijfolie. Serveer de rösti met de salade.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
505 kcal
Vetten
33 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
31 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
20 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie