
Roti met kabeljauw en een gepocheerd eitje
Hoofdgerecht
4 pers.
Zuid-Amerikaans
Ingrediënten
2 pakken knorr wereldgerechten roti
600 gram roerbakgroente hollands
500 gram vastkokende aardappels
600 gram kabeljauwfilet
4 eieren eieren
1 scheutje azijn
1 scheutje zonnebloemolie
0 peper (versgemalen)
0 zout
Bereidingswijze
1. Snijd de kabeljauwfilet in grove stukken. Meng beide zakjes specerijenmix met 2 eetlepels olie en marineer er de kabeljauwfilet in.
2. Schil de aardappels, snijd grof en kook ze in ongeveer 15 minuten beetgaar in gezouten water. Giet af en laat goed uitwasemen.
3. Verwarm een scheutje olie in een hapjespan en bak er op hoog vuur de roerbakgroente in.
4. Voeg de afgegoten aardappels toe en blus af met 7 dl water en de 2 zakjes sausmix.
5. Roer goed door en voeg ook de kabeljauwstukjes toe. Laat nog 5 minuten pruttelen.
6. Breng ondertussen een pan met water, een flinke snuf zout en een scheut azijn aan de kook. Draai het vuur iets lager.
7. Breek de eieren afzonderlijk van elkaar in kleine koffiekopjes. Maak met een garde een draaikolkje in het water en giet daar voorzichtig het eitje in. Voeg zo 1 voor 1 de eieren toe.
8. Laat 4 minuten pocheren en schep dan voorzichtig uit het water.
9. Warm de rotivellen 35 seconden op in de magnetron op vol vermogen.
10. Schep de de kabeljauw met de groente en de aardappels en lekker wat van de saus in diepe borden. Leg er het gepocheerde eitje op en serveer met de rotivellen. Bestrooi eventueel nog met een beetje fijngesneden peterselie.
Meer recepten in de categorie