Roti - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

Roti

Roti product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 45 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 teentje knoflook
  • 2 uien gesnipperd
  • Kipkruiden pikant
  • Garam masala of kerriepoeder
  • zonnebloem- of arachideolie
  • 500 gram Kipfilet of drumsticks
  • 1 blikje Tomatenpuree (70 gr)
  • 1 liter Kippenbouillon (van tablet)
  • 100 milliliter kokosmelk
  • 500 gram aardappels geschild, in blokjes
  • 500 gram Snijbonen of sperziebonen, afgehaald, in stukjes, geblancheerd
  • 4 Rotipannenkoeken (toko) of wraps
Voorbereiden
Pureer de knoflook en de helft van de ui tot een knoflookpasta. Meng 2 eetlepels knoflookpasta, 1,5 eetlepel kipkruiden, 1/2 eetlepel masala, zout, peper en een beetje olie. Bestrijk de kip ermee en laat circa 1 uur marineren in de koelkast.
Bereiden
Verhit een beetje olie in een pan. Voeg 1 eetlepel tomatenpuree toe en bak kort op een lage stand. Voeg de kip en 200 ml kippenbouillon toe. Bak de kip op middelhoge stand. Keer de kip regelmatig om. Voeg als het vocht bijna verdampt is 200-300 ml kippenbouillon toe. Laat de kip 20-25 minuten stoven op een lage stand. Voeg kokosmelk toe. Bestrooi de aardappels met kipkruiden en masala of kerriepoeder, zout en peper. Besprenkel met olie en laat even intrekken. Verhit een beetje olie in een pan en bak de aardappels kort. Voeg 200 ml kippenbouillon toe en gaar de aardappels op een lage stand. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de rest van de ui glazig. Voeg de snijbonen toe. Breng op smaak met zout en peper en gaar de boontjes afgedekt op een lage stand. Verwarm de pannenkoeken of wraps in een droge hete koekenpan of afgedekt in de magnetron, 2 minuten op 800 Watt. Serveer de kip, aardappels en boontjes met een rotipannenkoek of wrap.

Voedingswaarde

eiwit
41 g
koolhydraten
67 g
vet
22 g
Kcal
640