
Roti
4 pers.
ca. 45 min
Aziatisch
Ingrediënten
3 teentje knoflook
2 uien gesnipperd
Kipkruiden pikant
Garam masala of kerriepoeder
zonnebloem- of arachideolie
500 gram Kipfilet of drumsticks
1 blikje Tomatenpuree (70 gr)
1 liter Kippenbouillon (van tablet)
100 milliliter kokosmelk
500 gram aardappels geschild, in blokjes
500 gram Snijbonen of sperziebonen, afgehaald, in stukjes, geblancheerd
4 Rotipannenkoeken (toko) of wraps
Bereidingswijze
Verhit een beetje olie in een pan. Voeg 1 eetlepel tomatenpuree toe en bak kort op een lage stand. Voeg de kip en 200 ml kippenbouillon toe. Bak de kip op middelhoge stand. Keer de kip regelmatig om. Voeg als het vocht bijna verdampt is 200-300 ml kippenbouillon toe. Laat de kip 20-25 minuten stoven op een lage stand. Voeg kokosmelk toe. Bestrooi de aardappels met kipkruiden en masala of kerriepoeder, zout en peper. Besprenkel met olie en laat even intrekken. Verhit een beetje olie in een pan en bak de aardappels kort. Voeg 200 ml kippenbouillon toe en gaar de aardappels op een lage stand. Verhit een beetje olie in een pan en fruit de rest van de ui glazig. Voeg de snijbonen toe. Breng op smaak met zout en peper en gaar de boontjes afgedekt op een lage stand. Verwarm de pannenkoeken of wraps in een droge hete koekenpan of afgedekt in de magnetron, 2 minuten op 800 Watt. Serveer de kip, aardappels en boontjes met een rotipannenkoek of wrap.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
640 kcal
Vetten
22 gram
Koolhydraten
67 gram
Eiwitten
41 gram