
Roti wraps met makreel en gegrilde paprika
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
zonnebloemolie
peper
600 gram aardappelen
3 stuks paprikamix
2 stuks uien
2 teentjes knoflook
5 stuks tomaten
360 ml Rotisaus
2 stuks gerookte makreel
8 stuks tortillawraps
4 takjes koriander
Bereidingswijze
1. Kook de krieltjes in 10-12 minuten in ruim water gaar.
2. Verwijder de zaden van de paprika en snijd in grove repen. Gril ze kort in de oven of in de grilpan.
3. Pel en snijd de uien en knoflook fijn. Fruit kort aan met zonnebloemolie in een ruime koekenpan. Voeg de gerilde paprika toe en bak mee op laag vuur. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes en voeg toe aan de pan.
4. Giet de aardappelen af en voeg samen met de rotisaus toe aan het mengsel in de koekenpan.
6. Leg de makreel op een snijplank en snijd het vel in met een mes. Trek het vel aan beide kanten los. Snijd vervolgens met een scherp mes de makreel doormidden langs de hoofdgraat. Verkruimel de filets boven de pan en laat even mee stoven.
7. Leg de wraps 2 minuten in de verwarmde oven.
8. Serveer de roti in de wrap en garneer met wat verse koriander.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2688 Kj
Calorieën
641 kcal
Vetten
14 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
98 gram
Waarvan suikers
21 gram
Vezels
13 gram
Eiwitten
24 gram