Roze boekweitpoffertjes met frambozenjam en yoghurt - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Roze boekweitpoffertjes met frambozenjam en yoghurt

Roze boekweitpoffertjes met frambozenjam en yoghurt

Roze boekweitpoffertjes met frambozenjam en yoghurt product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Ontbijtgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 ml melk
  • 2 eieren
  • 200 g boekweitmeel (pak 400 g)
  • 3 el plantaardige olie
  • 1 kleine rauwe rode biet, geschild
  • 8 el frambozenjam
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 6 el pijnboompitjes
  • EXTRA blokrasp, poffertjespan, kwastje
Bereiden
Klop de melk en de eieren in een beslagkom met de garde los. Voeg het boekweitmeel en een snuf zout toe en mix tot een glad beslag. Roer 1 eetlepel olie door het beslag. Rasp de biet op de blokrasp fijn en roer 75-100 gram door het beslag.
Verhit de poffertjespan en bestrijk de kuiltjes met een kwastje met olie. Spuit of lepel het beslag in de holletjes. Bak de poffertjes tot de onderzijde goudbruin en de bovenkant nog niet helemaal droog zijn. Keer ze met een vork en bak de andere kant ook goudbruin.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Serveer de poffertjes met de frambozenjam en een lepel yoghurt en bestrooi met de pijnboompitjes.

Voedingswaarde

eiwit
18 g
koolhydraten
65 g
vet
30 g
Kcal
610