Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Roze boekweitpoffertjes met frambozenjam en yoghurt

Roze boekweitpoffertjes met frambozenjam en yoghurt

Ingrediënten

  • 400 ml PLUS halfvolle melk (PlanetProof)
  • 2 vrije uitloopeieren (Beter Leven 2 sterren)
  • 200 g boekweitmeel (pak 400 g)
  • 3 el plantaardige olie
  • 1 kleine rauwe rode biet, geschild
  • 8 el frambozenjam
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 6 el pijnboompitjes
  • EXTRA blokrasp, poffertjespan, kwastje
Roze boekweitpoffertjes met frambozenjam en yoghurt product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Ontbijt
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Klop de melk en de eieren in een beslagkom met de garde los. Voeg het boekweitmeel en een snuf zout toe en mix tot een glad beslag. Roer 1 eetlepel olie door het beslag. Rasp de biet op de blokrasp fijn en roer 75-100 gram door het beslag.
  2. Verhit de poffertjespan en bestrijk de kuiltjes met een kwastje met olie. Spuit of lepel het beslag in de holletjes. Bak de poffertjes tot de onderzijde goudbruin en de bovenkant nog niet helemaal droog zijn. Keer ze met een vork en bak de andere kant ook goudbruin.
  3. Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Serveer de poffertjes met de frambozenjam en een lepel yoghurt en bestrooi met de pijnboompitjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 610
  • Eiwit 18 g
  • Koolhydraten 65 g
  • Vet 30 g