
Roze boekweitpoffertjes met frambozenjam en yoghurt
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
400 ml PLUS halfvolle melk (PlanetProof)
2 vrije uitloopeieren (Beter Leven 2 sterren)
200 g boekweitmeel (pak 400 g)
3 el plantaardige olie
1 kleine rauwe rode biet, geschild
8 el frambozenjam
100 g Griekse yoghurt
6 el pijnboompitjes
EXTRA blokrasp, poffertjespan, kwastje
Bereidingswijze
Klop de melk en de eieren in een beslagkom met de garde los. Voeg het boekweitmeel en een snuf zout toe en mix tot een glad beslag. Roer 1 eetlepel olie door het beslag. Rasp de biet op de blokrasp fijn en roer 75-100 gram door het beslag.
Verhit de poffertjespan en bestrijk de kuiltjes met een kwastje met olie. Spuit of lepel het beslag in de holletjes. Bak de poffertjes tot de onderzijde goudbruin en de bovenkant nog niet helemaal droog zijn. Keer ze met een vork en bak de andere kant ook goudbruin.
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Serveer de poffertjes met de frambozenjam en een lepel yoghurt en bestrooi met de pijnboompitjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
610 kcal
Vetten
30 gram
Koolhydraten
65 gram
Eiwitten
18 gram