
Roze gevulde eieren met krokante bacon
Voorgerecht
8 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
4 eieren
250 gram gekookte bieten
25 milliliter wittewijnazijn
2 eetlepels suiker
4 plakken bacon
2 eetlepels mayonaise
1 handje platte peterselie (fijngehakt)
Bereidingswijze
1. Kook de eieren in circa 8 minuten hard. Laat schrikken onder koud water en pel ze.
2. Pureer de bieten met de azijn, suiker en 100 ml water. Schep deze bietenpuree over de eieren zodat ze volledig bedekt zijn. Laat afgedekt minimaal 6 uur marineren in de koelkast.
3. Bak de bacon krokant in een droge, hete koekenpan. Laat afkoelen en snijd in kleine stukjes.
4. Neem de eieren uit de bietenpuree en dep droog met keukenpapier. Halveer ze en schep de dooier eruit.
5. Meng de eidooiers met de mayonaise, de helft van de bacon en de helft van de peterselie. Schep in een spuitzak.
6. Spuit, of schep met een lepel, de vulling in de eieren. Bestrooi met de rest van de bacon en peterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
80 kcal
Vetten
6 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
3 gram
Eiwitten
4 gram
Meer recepten in de categorie