
Rozemarijn varkenshaas-spiesjes
4 pers.
ca. 75 min
Italiaans
Ingrediënten
3 el olijfolie
2 teentjes knoflook, uitgeperst
2 blaadjes laurier
1 el grove mosterd
100 ml amberbier (bv. Palm, 330 ml)
8 takjes verse rozemarijn
400 g PLUS Varkenshaas, in blokjes van 3 cm
3 kleine rode uien, in parten
Bereidingswijze
Roer voor de marinade de olijfolie, uitgeperste teentjes knoflook, laurier, grove mosterd en amberbier door elkaar in een kom.
Ris de onderste naaldjes van de rozemarijntakjes, laat een toefje naaldjes bovenaan zitten en bewaar de takjes als spiesjes voor het vlees.
Hak 1 eetlepel rozemarijnnaaldjes fijn en roer door de marinade.
Bestrooi het vlees met zout en peper en schep door de marinade. Laat het vlees minimaal 1 uur op een koele plek marineren.
Snijd 3 kleine rode uien in parten. Prik met een metalen barbecuespies gaatjes voor in het vlees en de uipartjes en rijg deze vervolgens aan de rozemarijntakjes.
Gril de spiesjes in 8-10 minuten rondom gaar.
Variatietip!
Vervang de varkenshaas door 400 g PLUS Blonde d'Aquitaine biefstuk. Marineer het vlees en rijg het met laurierblaadjes op spiesjes. Gril de spiesen in 4-6 minuten rondom gaar.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
140 kcal
Vetten
5 gram
Koolhydraten
1 gram
Eiwitten
22 gram