Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rozemarijn varkenshaas-spiesjes

Rozemarijn varkenshaas-spiesjes

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 el grove mosterd
  • 100 ml amberbier (bv. Palm, 330 ml)
  • 8 takjes verse rozemarijn
  • 400 g PLUS Varkenshaas, in blokjes van 3 cm
  • 3 kleine rode uien, in parten
Rozemarijn varkenshaas-spiesjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 75 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Roer voor de marinade de olijfolie, uitgeperste teentjes knoflook, laurier, grove mosterd en amberbier door elkaar in een kom.
  2. Ris de onderste naaldjes van de rozemarijntakjes, laat een toefje naaldjes bovenaan zitten en bewaar de takjes als spiesjes voor het vlees.
  3. Hak 1 eetlepel rozemarijnnaaldjes fijn en roer door de marinade.
  4. Bestrooi het vlees met zout en peper en schep door de marinade. Laat het vlees minimaal 1 uur op een koele plek marineren.
  5. Snijd 3 kleine rode uien in parten. Prik met een metalen barbecuespies gaatjes voor in het vlees en de uipartjes en rijg deze vervolgens aan de rozemarijntakjes.
  6. Gril de spiesjes in 8-10 minuten rondom gaar.

Variatie

Vervang de varkenshaas door 400 g PLUS Blonde d'Aquitaine biefstuk. Marineer het vlees en rijg het met laurierblaadjes op spiesjes. Gril de spiesen in 4-6 minuten rondom gaar.

    Voedingswaarde

  • Kcal 140
  • Eiwit 22 g
  • Koolhydraten 1 g
  • Vet 5 g