
Rozemarijn varkenshaasspiesjes
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 90 Min
Ingrediënten
3 eetlepels olijfolie
2 uitgeperste teentjes knoflook
2 blaadjes laurier
1 eetlepel grove mosterd
100 ml amberbier (bijv. Palm, 330 ml)
1 bakje rozemarijn, 20g
400 gram varkenshaas
3 kleine rode uien
zout en peper
Bereidingswijze
Roer voor de marinade 3 eetlepels olijfolie, 2 uitgeperste teentjes knoflook, 2 blaadjes laurier, 1 eetlepel grove mosterd en 100 ml amberbier door elkaar in een kom.
Ris de onderste naaldjes van 8 rozemarijntakjes, laat een toefje naaldjes bovenaan zitten en bewaar de takjes als spiesjes voor het vlees. Hak 1 eetlepel rozemarijnnaaldjes fijn en roer door de marinade. Snijd 400 gram varkenshaas in blokjes van 3 cm. Bestrooi met zout en peper en schep door de marinade.
Laat het vlees minimaal 1 uur op een koele plek marineren.
Snijd 3 kleine rode uien in parten. Prik met een metalen barbecuespies gaatjes voor in het vlees en de ui-partjes en rijg deze vervolgens aan de rozemarijntakjes.
Gril de spiesjes in 8-10 minuten rondom gaar.
Variatietip!
Vervang de varkenshaas van de rozemarijn-varkenshaaspiesjes door 400 g PLUS Blonde d’Aquitaine biefstuk. Marineer het vlees en rijg het met laurierblaadjes op spiesjes. Gril de spiesjes in 4-6 minuten rondom gaar.
