
Rozemarijnaardappeltjes met karbonade en geroosterde tomaten
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Mediterraans
Ingrediënten
450 gram aardappelschijfjes (koelvers)
2 takjes rozemarijn
4 eetlepels olie
500 gram trostomaten
1 eetlepel Provençaalse kruiden
4 schouderkarbonades
2 teentjes knoflook (geperst)
0.5 citroenen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220ºC. Schep de aardappelschijfjes op een bakplaat om met de rozemarijn, 1 eetlepel olie, zout en peper.
2. Schuif hoog in de oven. Leg de tomaten in een ovenschaal en bestrijk ze met olie.
3. Bestrooi met de kruiden en zout. Schuif ze na 10 minuten bij de aardappels in de oven.
4. Bestrijk de karbonades met de rest van de olie en maal zout en peper erover. Gril of bak ze aan beide kanten in circa 15 minuten gaar.
5. Voeg in de laatste minuut de knoflook toe aan het bakvet en fruit kort mee. Serveer de karbonades met de aardappelschijfjes en tomaten. Bedruppel het vlees eventueel met wat citroensap.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
445 kcal
Vetten
22 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
23 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
38 gram
Meer recepten in de categorie