
Rozijnenkoekjes met room en honing
Nagerecht
4 pers.
ca. 10 min
Europees
Ingrediënten
100 gram blanke rozijnen
50 milliliter marsala
100 gram blanke amandelen
100 gram pistachenoten (gepeld)
100 gram honing
1 theelepel citroenrasp
1 eidooier
150 gram zelfrijzend bakmeel
0 poedersuiker (om te bestuiven)
0 slagroom (lobbig geklopt)
0 honing (om te besprenkelen)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Snijd het deeg in gelijke stukjes en rol ze met koele hand tot balletjes ter grootte van een walnoot. Leg op de bakplaat en bak in de oven in 10-15 minuten lichtbruin. Laat afkoelen tot lauwwarm.
2. Bestuif de koekjes licht met poedersuiker en serveer ze met geklopte room en een paar druppels honing. Lekker met een glaasje ijskoude marsala.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
685 kcal
Vetten
30 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
80 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
16 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie