
Rozijnenkoekjes met witte chocolade
Gebak
30 pers.
ca. 24 min
Hollands
Ingrediënten
1 zak Leentjes Koekjespret (bakmix, 300 g)
80 g PLUS Roomboter ongezouten
1 PLUS Vrije uitloopei
3 el rozijnen
100 g PLUS Witte chocolade, in blokjes
Leentjes Strooipret naar keuze
Bereidingswijze
Doe de bakmix, boter en het ei in een kom en kneed met de mixer met deeghaken tot een kruimeldeeg. Haal het deeg uit de kom en kneed het met je handen tot een stevig koekjesdeeg.
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Kneed de rozijnen door het deeg en vorm er een lange rol van.
Snijd van de rol dunne plakjes en leg de koekjes op de bakplaat. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in 6-8 min. lichtbruin en gaar. Laat de koekjes op een rooster afkoelen.
Smelt in een hittebestendige kom boven een pan heet water de chocolade. Versier de koekjes met de gesmolten chocolade.
Versier de koekjes als de chocolade nog niet is uitgehard met de strooipret. Laat de chocolade afkoelen en hard worden.
Variatietip
Dol op chocolade? Vervang de rozijnen door chocolate chips.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
89 kcal
Vetten
5 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
10 gram
Waarvan suikers
6 gram
Eiwitten
1 gram
Zout
0.10 gram
Meer recepten in de categorie