Rucola stamppot met gehaktballen
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
7.03 voor 4 pers.
Ingrediënten
500 gram Rundergehakt
1 stuk Eieren
2 stuks Beschuit
1 theelepel Nootmuskaat
3 eetlepel Roomboter
1500 gram Kruimige aardappel
150 gram Rucola
75 gram Zongedroogde tomaten
Bereidingswijze
1. Meng het gehakt met het ei, de verkruimelde beschuit, nootmuskaat en peper en zout en draai er 4 gehaktballen van.
2. Verhit een eetlepel boter in een braadpan en bak de gehaktballen op halfhoog vuur rondom aan tot de buitenkant gebruind is. Zet het vuur laag, voeg een scheutje water toe en laat de gehaktballen met deksel schuin op de pan verder garen. Het duurt ongeveer 20 minuten voordat ze gaar zijn.
3. Schil de aardappels, snij in blokjes en kook in gezouten water tot je er met een vork makkelijk in kan prikken. Giet af en laat kort droogstomen.
4. Stamp met een pureestamp de aardappelen met de melk en resterende 2 eetlepels boter de aardappels tot een puree. Breng verder op smaak met zout.
5. Snijd de zongedroogde tomaat in stukjes en voeg samen met de rucola aan de puree toe, meng met een spatel door.
6. Haal de gehaktballen uit de pan, voeg een extra scheutje water toe en roer kort door op hoog vuur voor een jus.
7. Dien de rucola stamppot op met de gehaktballen en wat jus.
Meer recepten in de categorie