
Rucolasalade met geroosterde courgette en gerookte zalm
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 stuks courgettes
1 stuk komkommer
2 handjes platte peterselie
350 gram doperwten
1 stuk focaccia
2 theelepels mierikswortel
1 stuk citroen
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels kappertjes
160 gram rucola
400 gram gerookte zalmfilets
Bereidingswijze
1. Snijd de courgette in halve reepjes. Rasp de komkommer. Hak de peterselie grof. Halveer de citroen en pers 1 helft uit.
2. Haal de doperwten uit de verpakking en giet af.
3. Bereid de focaccia volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Meng de mierikswortel, citroensap, mayonaise, peterselie en kappertjes tot een dressing. Breng op smaak met peper.
5. Verdeel de rucolasalade, groenten en gerookte zalm over de borden en garneer met de dressing. Serveer met de focaccia.
Tip: Garneer met sesamzaadjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2656 Kj
Calorieën
632 kcal
Vetten
28 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
55 gram
Waarvan suikers
13 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
37 gram