Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Rucolasalade met geroosterde courgette en gerookte zalm

Rucolasalade met geroosterde courgette en gerookte zalm

Ingrediënten

  • 2 stuks courgettes
  • 1 stuk komkommer
  • 2 handjes platte peterselie
  • 350 gram doperwten
  • 1 stuk focaccia
  • 2 theelepels mierikswortel
  • 1 stuk citroen
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 160 gram rucola
  • 400 gram gerookte zalmfilets
Rucolasalade met geroosterde courgette en gerookte zalm product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Snijd de courgette in halve reepjes. Rasp de komkommer. Hak de peterselie grof. Halveer de citroen en pers 1 helft uit.
  2. 2. Haal de doperwten uit de verpakking en giet af.
  3. 3. Bereid de focaccia volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. 4. Meng de mierikswortel, citroensap, mayonaise, peterselie en kappertjes tot een dressing. Breng op smaak met peper.
  5. 5. Verdeel de rucolasalade, groenten en gerookte zalm over de borden en garneer met de dressing. Serveer met de focaccia.
  6. Tip: Garneer met sesamzaadjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 632
  • Eiwit 37 g
  • Koolhydraten 55 g
  • waarvan suikers 13
  • Vet 28 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 9
  • Vezels 10