
Rumtopf - op rum ingemaakte vruchten
Nagerecht
8 pers.
ca. 20 min
Nederlands
Ingrediënten
500 gram aardbeien (schoongemaakt)
500 gram suiker
0 rum
Bereidingswijze
1. Voor het maken van een ouderwetse rumtopf een glazen pot nodig met een wijde hals en een inhoud van minstens 3 liter.
2. Vul de pot met verse vruchten van het seizoen, met suiker en bruine rum. Doe steeds gelijke hoeveelheden vruchten en suiker in de pot.
3. Voeg bijvoorbeeld aan 500 g aardbeien 500 g suiker toe. En aan 500 gram mandarijnen weer 500 gram suiker.
4. Voeg steeds zoveel rum toe dat de vruchten 2 centimeter onder staan.
5. Laat de rumtopf in ieder geval 6 weken op een koele en donkere plaats staan, zodat de inhoud de tijd krijgt om op smaak te komen. Langer bewaren mag ook.
6. Serveer rumtopf in combinatie met bijvoorbeeld halfstijfgeslagen slagroom, ijs, vanille- of griesmeelpudding, bij cake of pannenkoeken of bewaar tot kerst en serveer de rumtopf tijdens het kerstdiner als nostalgisch dessert.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
350 kcal
Koolhydraten
66 gram
Meer recepten in de categorie