
Rundergoulash met brood
4 pers.
ca. 60 min
Ingrediënten
1 kg sukadelappen
4 stuks ciabattabroodjes
100 ml tomatenketchup
2 stuks uien
3 teentjes knoflook
1 eetlepel paprikapoeder
400 gram gepelde tomaten
2 stuks rode paprika's
Bereidingswijze
1. Snijd de sukadelappen in gelijke blokjes. Pel en snipper de uien, pel en pers de teentjes knoflook en snijd de rode paprika in gelijke reepjes.
2. Verhit een klontje boter in een braadpan en fruit de ui en de knoflook 3 minuten. Voeg de sukade in 2 delen toe en bak in 5 minuten rondom bruin. Voeg de paprika toe en bak 3 minuten mee. Voeg de tomatenketchup, de paprikapoeder en de gepelde tomaten toe en draai het vuur laag. Stoof het vlees minimaal 1 uur met de deksel op de pan.
3. Snijd de ciabatta's in gelijke plakken. Verdeel de goulash over de borden en serveer met de ciabatta.
Tip: garneer met een flinke lepel zure room en verse peterselie.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2686 Kj
Calorieën
641 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
54 gram
Waarvan suikers
13 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
62 gram