
Runderstoof met champignons en hete bliksem
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram runderbraadlappen
400 gram champignons
1 zakje kruidenmix
600 gram aardappelen
300 gram appels
100 ml melk
1 snufje nootmuskaat
Bereidingswijze
1. Verhit een scheutje olie in een braadpan en bak de runderbraadlappen rondom 2 minuten op hoog vuur.
2. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
3. Zet het vuur laag en voeg 400 ml water en de inhoud van het zakje stoofmix en de champignons toe. Roer goed door en breng het geheel aan de kook.
4. Zet het vuur weer laag en stoof het vlees met de deksel op de pan in ongeveer 2,5 uur botermals.
5. Breng ondertussen een pan met water aan de kook.
6. Schil en snijd zowel de appels als de aardappelen in gelijke stukken en kook deze 18 minuten. Giet af en bewaar in de pan.
7. Stamp het aardappelmengsel met een stamper fijn, voeg de melk toe en roer tot een romige puree. Breng op smaak met een snufje nootmuskaat.
8. Verdeel de runderstoof met de champignons en de hete bliksem over de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1685 Kj
Calorieën
401 kcal
Vetten
8 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
40 gram
Waarvan suikers
11 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
37 gram