Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Runderstoof met champignons en hete bliksem

Runderstoof met champignons en hete bliksem

Ingrediënten

  • 500 gram runderbraadlappen
  • 400 gram champignons
  • 1 zakje kruidenmix
  • 600 gram aardappelen
  • 300 gram appels
  • 100 ml melk
  • 1 snufje nootmuskaat
Runderstoof met champignons en hete bliksem product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verhit een scheutje olie in een braadpan en bak de runderbraadlappen rondom 2 minuten op hoog vuur.
  2. 2. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  3. 3. Zet het vuur laag en voeg 400 ml water en de inhoud van het zakje stoofmix en de champignons toe. Roer goed door en breng het geheel aan de kook.
  4. 4. Zet het vuur weer laag en stoof het vlees met de deksel op de pan in ongeveer 2,5 uur botermals.
  5. 5. Breng ondertussen een pan met water aan de kook.
  6. 6. Schil en snijd zowel de appels als de aardappelen in gelijke stukken en kook deze 18 minuten. Giet af en bewaar in de pan.
  7. 7. Stamp het aardappelmengsel met een stamper fijn, voeg de melk toe en roer tot een romige puree. Breng op smaak met een snufje nootmuskaat.
  8. 8. Verdeel de runderstoof met de champignons en de hete bliksem over de borden.

    Voedingswaarde

  • Kcal 401
  • Eiwit 37 g
  • Koolhydraten 40 g
  • waarvan suikers 11
  • Vet 8 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 3
  • Vezels 10