

Runderstoof met couscous
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 180 min
17.22 voor 4 pers.
Ingrediënten
600 gram Runderriblappen
2 stuks Uien
3 tenen Knoflook
2 eetlepel Olijfolie
1 Blik Tomaten
1 stuk Bouillon
1 theelepel Kaneelpoeder
1 theelepel Kardemom
1 Snufje Kruidnagel
250 gram Couscous
1 stuk Zwarte bonen
10 gram Koriander
Bereidingswijze
1. Snijd het vlees in blokjes en breng op smaak met peper en zout, snipper de uien en snijd de knoflook fijn.
2. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak het vlees rondom aan tot dit bruin gebakken is. Doe dit eventueel in delen zodat de pan niet te vol ligt. Haal het vlees uit de pan en zet opzij.
3. Voeg de ui en de knoflook toe aan de pan en fruit een paar minuten aan. Voeg de tomatenblokjes, het bouillonblokje, de kaneel, kardemom, kruidnagel en 100 ml water toe en breng aan de kook. Voeg wanneer dit mengsel kookt het vlees weer toe en laat dit 2 à 3 uur lang met deksel op de pan stoven totdat het vlees zacht is en uit elkaar valt. Wil je de saus wat dikker, laat op het einde de deksel van de pan. Proef of je de saus verder op smaak moet brengen met peper en zout.
4. Meng in een andere pan met deksel de couscous met 350 ml kokend water. Laat met deksel op de pan 5 minuten stomen, wanneer het water is opgenomen is de couscous klaar.
5. Spoel de zwarte bonen af en meng met de couscous, breng op smaak met zout.
6. Dien de couscous op met de runderstoof en garneer met verse koriander.
Meer recepten in de categorie