
Runderstoof met gekaramelliseerde witlof
4 pers.
ca. 45 min
44.76 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 stuks Rode ui
1 stuk Winterpeen
50 gram Roomboter
750 gram Hacheevlees
1 eetlepel Speculaaskruiden
3 stuks Gepelde tomaten
500 ml Rundvleesbouillon
2 sneetjes Wit brood
2 eetlepel Grove mosterd
6 stuks Witlof
750 gram Pom duchesse
2 stuks Mandarijnen
Bereidingswijze
1. Snijd de uien in grove stukken. Snijd de uiteindes van de winterwortel, halveer in de lengte en snijd in plakken van 1 centimeter breed. Verwarm een zware hapjespan met de boter op middelhoog vuur. Voeg zodra de boter begint te bruisen het hacheevlees samen met de wortel en ui toe en bak het vlees aan alle kanten goudbruin, ongeveer 5 minuten. Breng op smaak met de speculaaskruiden.
2. Voeg de gepelde tomaten toe en blus af met voldoende bouillon zodat het vlees net onderstaat. Besmeer de boterhammen met de mosterd, leg met de mosterdkant naar beneden en doe de deksel op de pan. Draai het vuur laag en laat ten minste 45 minuten pruttelen.
3. Verwarm de oven voor op 220 graden. Halveer de witlof in de lengte en snijd de harde kernen eruit. Kruid beide kanten met peper en zout. Verwarm een grote koekenpan met een klont boter. Leg zodra de boter begint te bruisen de witlof met het snijvlak naar beneden in de pan. Karamelliseer gedurende 15-20 minuten.
4. Verdeel de Pom Duchesse over een met bakpapier bekleed bakblik en bak in de oven volgens de bereidingswijze op de verpakking. Blus de laatste 5 minuten de witlof af met het mandarijnsap en laat zo nog 5 minuten garen. Serveer het stoofvlees met de Pom Duchesse en gekaramelliseerde witlof.
Meer recepten in de categorie