
Runderstoof met sperziebonen
4 pers.
ca. 125 min
Hollands
Ingrediënten
800 g vastkokende aardappels
2 el zonnebloemolie
150 g ui, in ringen
400 g runderpoulet mager (Beter Leven keurmerk 2**)
1 el bloem
1 blikje tomatenpuree (70 g)
2 kruidnagels
1 laurierblaadje
1 el azijn
750 g sperziebonen
EXTRA stoofpan
Bereidingswijze
Zet een stoofpan op hoog vuur en verhit hierin de olie. Voeg de uienringen toe en bak 1-2 min. Voeg het vlees toe en bak 1-2 min. mee. Voeg dan de bloem, tomatenpuree, kruidnagels en het laurierblaadje toe en schep goed om.
Bak nog 1 min. en blus dan af met 300 ml water en de azijn. Voeg peper en zout toe naar smaak. Breng al roerend aan de kook, doe een deksel op de pan en zet op een sudderpitje. Laat ± 90 min. zachtjes stoven, tot het vlees zacht is.
Schil de aardappelen, zet ze op met water en zout en kook ze gaar in ± 20 min. Giet de aardappelen vervolgens af. Breng 1 liter water aan de kook, voeg de sperziebonen toe en kook ze in 8 min. gaar. Giet de bonen af.
Serveer het vlees met de aardappelen en sperziebonen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
455 kcal
Vetten
10 gram
Koolhydraten
54 gram
Eiwitten
32 gram