Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Runderstoof met sperziebonen

Runderstoof met sperziebonen

Ingrediënten

  • 800 g vastkokende aardappels
  • 2 el zonnebloemolie
  • 150 g ui, in ringen
  • 400 g runderpoulet mager (Beter Leven keurmerk 2**)
  • 1 el bloem
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 2 kruidnagels
  • 1 laurierblaadje
  • 1 el azijn
  • 750 g sperziebonen
  • EXTRA stoofpan
Runderstoof met sperziebonen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 125 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Zet een stoofpan op hoog vuur en verhit hierin de olie. Voeg de uienringen toe en bak 1-2 min. Voeg het vlees toe en bak 1-2 min. mee. Voeg dan de bloem, tomatenpuree, kruidnagels en het laurierblaadje toe en schep goed om.
  2. Bak nog 1 min. en blus dan af met 300 ml water en de azijn. Voeg peper en zout toe naar smaak. Breng al roerend aan de kook, doe een deksel op de pan en zet op een sudderpitje. Laat ± 90 min. zachtjes stoven, tot het vlees zacht is.
  3. Schil de aardappelen, zet ze op met water en zout en kook ze gaar in ± 20 min. Giet de aardappelen vervolgens af. Breng 1 liter water aan de kook, voeg de sperziebonen toe en kook ze in 8 min. gaar. Giet de bonen af.
  4. Serveer het vlees met de aardappelen en sperziebonen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 455
  • Eiwit 32 g
  • Koolhydraten 54 g
  • Vet 10 g