Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Runderstoof met sperziebonen

Runderstoof met sperziebonen

Runderstoof met sperziebonen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 125 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 800 g vastkokende aardappels
  • 2 el zonnebloemolie
  • 150 g ui, in ringen
  • 400 g runderpoulet mager (Beter Leven keurmerk 2**)
  • 1 el bloem
  • 1 blikje tomatenpuree (70 g)
  • 2 kruidnagels
  • 1 laurierblaadje
  • 1 el azijn
  • 750 g sperziebonen
  • EXTRA stoofpan
Bereiden
Zet een stoofpan op hoog vuur en verhit hierin de olie. Voeg de uienringen toe en bak 1-2 min. Voeg het vlees toe en bak 1-2 min. mee. Voeg dan de bloem, tomatenpuree, kruidnagels en het laurierblaadje toe en schep goed om.
Bak nog 1 min. en blus dan af met 300 ml water en de azijn. Voeg peper en zout toe naar smaak. Breng al roerend aan de kook, doe een deksel op de pan en zet op een sudderpitje. Laat ± 90 min. zachtjes stoven, tot het vlees zacht is.
Schil de aardappelen, zet ze op met water en zout en kook ze gaar in ± 20 min. Giet de aardappelen vervolgens af. Breng 1 liter water aan de kook, voeg de sperziebonen toe en kook ze in 8 min. gaar. Giet de bonen af.
Serveer het vlees met de aardappelen en sperziebonen.

Voedingswaarde

eiwit
32 g
koolhydraten
54 g
vet
10 g
Kcal
455